Eugeen Van Mieghem Museum

 

Museum bezoeken

Adres

Eugeen Van Mieghem Museum, Ernest Van Dijckkaai 9, BE-2000 Antwerpen | Tel. +32(0)3/211.03.30 | Gsm +32(0)497/10.14.73

Email: van.mieghem.museum@skynet.be

Individueel
Het museum is individueel te bezoeken elke zondag en maandag van 14 tot 17 uur. Behalve op feestdagen en tijdens de maanden juli en augustus.

 

Tijdens dit bezoek heeft u toegang tot heel de collectie op de benedenverdieping. Naast de vaste collectie van ca. 200 werken van Eugeen Van Mieghem, kunt u ook de film Eugeen Van Mieghem - Een kunstenaar van het volk (32 minuten) doorlopend bekijken.

 

Een individueel bezoek kost 4 euro/persoon. Bij aankoop van het kunstboek Eugeen van Mieghem = Antwerpen (30 euro) mag u gratis het museum bezoeken (max. twee personen).

 

Het museum heeft ook een gratis audiogids bij IZI-travel. Klik hier.

Interieur van het Eugeen Van Mieghem Museum.

Beeld in het museum

Foto van een rondleiding in het Van Mieghem museum en het Redershuis.

Groepen

Het museum samen met gans Het Redershuis is enkel met gids te bezoeken, zowel binnen als buiten de openingsuren. Dit geleide bezoek brengt u van de benedenverdieping, naar de eerste en tweede verdieping waar u de verzameling over WO I en de Red Star Line kan bezichtigen. Een geleid bezoek met onze deskundige gids duurt ongeveer twee uur.

 

Een bezoek is mogelijk in de voormiddag, namiddag of avond, maar dient tijdig aangevraagd te worden (zie contact). De vergoeding is minimum 110 euro voor een groep tot en met 20 personen. Voor elke persoon boven de 20, wordt 4 euro extra gevraagd. Groepen zijn mogelijk tot maximum 50 personen.

 

Andere mogelijkheden zoals een PowerPointlezing en een wandeling zijn ook mogelijk op aanvraag. We verwijzen u graag door naar onze pagina “Activiteiten”.

 

Het is ook mogelijk uw bezoek te combineren met een bezoek aan het Red Star Line Museum dat zich op wandelafstand bevindt. Voor groepen dient deze reservatie wel apart te gebeuren. Ook hiervoor verwijzen wij u graag door naar onze pagina “Activiteiten”.

Geleid bezoek in het museum

Tentoonstellingen in binnen- en buitenland
Van 9 februari tot 11 juni loopt in Dublin een Van Mieghem retrospective. Voor meer info over de Van Mieghem retrospectieve (met meer dan 70 werken)

contacteer ons. Hierbij een link naar het artikel in The Irish Times: http://www.irishtimes.com/culture/art-and-design/eugeen-van-mieghem-docklands-denizen-who-drew-a-world-on-the-move-1.2936161.

Eugeen Van Mieghem Museum & Stichting: Ernest van Dijckkaai 9, 2000 Antwerpen, België | T +32(0)3/211.03.30 | G +32(0)497/10.14.73 | E van.mieghem.museum@skynet.be

Copyright ©Van Mieghem Museum 2017 | Design Wouter Peere