Eugeen Van Mieghem Museum

 

Museum bezoeken

Adres

Eugeen Van Mieghem Museum, Ernest Van Dijckkaai 9, BE-2000 Antwerpen | Tel. +32(0)3/211.03.30 | Gsm +32(0)497/10.14.73

Email: van.mieghem.museum@skynet.be

Individueel
Het museum is individueel te bezoeken elke zondag en maandag van 14 tot 17 uur. Behalve op feestdagen en tijdens de maanden juli en augustus.

 

Tijdens dit bezoek heeft u toegang tot heel de collectie op de benedenverdieping. Naast de vaste collectie van ca. 200 werken van Eugeen Van Mieghem, kunt u ook de film Eugeen Van Mieghem - Een kunstenaar van het volk (32 minuten) doorlopend bekijken.

 

Een individueel bezoek kost 4 euro/persoon. Bij aankoop van het kunstboek Eugeen van Mieghem = Antwerpen (30 euro) mag u gratis het museum bezoeken (max. twee personen).

 

Het museum heeft ook een gratis audiogids bij IZI-travel. Klik hier.

Interieur van het Eugeen Van Mieghem Museum.

Beeld in het museum

Foto van een rondleiding in het Van Mieghem museum en het Redershuis.

Groepen

Het museum samen met gans Het Redershuis is enkel met gids te bezoeken, zowel binnen als buiten de openingsuren. Dit geleide bezoek brengt u van de benedenverdieping, naar de eerste en tweede verdieping waar u de verzameling over WO I en de Red Star Line kan bezichtigen. Een geleid bezoek met onze deskundige gids duurt ongeveer twee uur.

 

Een bezoek is mogelijk in de voormiddag, namiddag of avond, maar dient tijdig aangevraagd te worden (zie contact). De vergoeding is minimum 110 euro voor een groep tot en met 20 personen. Voor elke persoon boven de 20, wordt 4 euro extra gevraagd. Groepen zijn mogelijk tot maximum 50 personen.

 

Andere mogelijkheden zoals een PowerPointlezing en een wandeling zijn ook mogelijk op aanvraag. We verwijzen u graag door naar onze pagina “Activiteiten”.

 

Het is ook mogelijk uw bezoek te combineren met een bezoek aan het Red Star Line Museum dat zich op wandelafstand bevindt. Voor groepen dient deze reservatie wel apart te gebeuren. Ook hiervoor verwijzen wij u graag door naar onze pagina “Activiteiten”.

Geleid bezoek in het museum

Tentoonstellingen in binnen- en buitenland
Van 7 februari tot en met 26 maart loopt in Kazerne Dossin in Mechelen de expositie Eugeen Van Mieghem (1875-1930) en de emigranten van Red Star Line.

Aanbevolen: bezoek onze buur, Museum De Reede

De collectie bestaat uit werken op papier: litho’s, gravures, etsen, houtdrukken en tekeningen van meer dan een dozijn kunstenaars uit zeven landen op drie continenten en overspant vijf eeuwen van de 17e tot en met de 21e. Kern van de collectie zijn een 150tal werken van drie van de grootste graveurs allertijden. Drie kunstenaars die elk de mens als doelwit hebben.  Francisco Goya en Félicien Rops de medemens, de maatschappij ontledend, Edvard Munch zichzelf,  binnenste buiten kerend.

 

Voor meer info: https://museum-dereede.com/

Eugeen Van Mieghem Museum & Stichting: Ernest van Dijckkaai 9, 2000 Antwerpen, België | T +32(0)3/211.03.30 | G +32(0)497/10.14.73 | E van.mieghem.museum@skynet.be

Copyright ©Van Mieghem Museum 2019 | Design Wouter Peere